Участникът в турнира за Купата на Германия и съперник на РБ Лайпциог в първия кръг на сезон 2017/18 Шпортфройнде Дорфмеркинген си издирва спечелен трофей не къде да е, а в Майорка.

„Помогнете ни да си получим отново купата и споделяйте този пост. Този, който е „взел назаем” купата, няма нужда да се страхува, че ще бъде подадено оплакване, ако се обади и се погрижи купата да се върне. Разбира се, отборът е готов да го възнагради с бира и други разхладителни напитки или билети за мача срещу РБ Лайпциг за Купата”, са написали от шестодивизионният Шпортфройнде Дорферкинген в социалните мрежи.

Седмодивизионният тогава немски клуб спечели през май регионалната купа на област Вюртемберг след успех с 3:1 срещу тима от четвърта дивизия Щутгартер Кикерс и като възнаграждение получил не само правото да участва в Купата на Германия, но и екскурзия до Майорка. Там обаче по време на празненствата в известното заведение „Крал на бирата” купата била открадната.

За участието в първия кръг на турнира за Купата на Германия отборът от едноименното селце с 1100 жители ще получи около 150 000 евро.