На малък екшън станаха свидетели зрителите, наблюдавали днешните мачове на турнира по тенис на червени кортове в София. В края на първия сет на мача между Борис Бакалов и Крис Ангелов през корта прелетя куршум от близкото стрелбище "Гео Милев". За радост никой от тенисистите не пострада. Едва след намесата на директора на турнира Атанас Георгиев стрелбата е била прекратена. Това не е първият подобен инцидент на кортовете, алармираха от тенис-комплекса "15:40".
Борис Бакалов победи с 6:2, 6:2, но в следващия кръг ще срещне Тодор Енев, който вчера пречупи румънеца Данческу с 6:3, 6:3.
 
Още двама българи се класираха за втория кръг на турнира с награден фонд 10 хиляди долара. Поставеният под номер 5 Тихомир Грозданов победи квалификанта Саймън Конов (Великобритания) с 6:1, 6:1. Така за място на четвъртфиналите 23-годишният Грозданов ще срещне италианеца Масимо Капоне, който отстрани участващия с "уайлд кард" българин Петър Трендафилов с 6:7(6), 6:1, 6:1.
 
Участващият с "уайлд кард" Димитър Кузманов се класира за втория кръг след успех с 6:1, 6:3 над "щастливия губещ" от квалификациите Андреас Нейков.
17-годишният Кузманов ще срещне номер 4 в схемата Оскар Сабате-Бретос (Испания), който отстрани национала Валентин Димов с 6:4, 6:2.

Ивайло Трайков отпадна след поражение с 1:6, 4:6 от водача в схемата Михаел Ридерстед от Швеция. Номер 2 Александър Фоли (Белгия) победи трудно Александър Лазов с 6:7(7), 7:6(6), 6:1.