ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Йордан Лечков поизчисти името си, след като из съдебните зали го оправдаха по обвиненията, които му бяха лепнати докато беше кмет на Сливен. Не е тайна, че героят от САЩ`94 максимално се облагодетелства, докато беше градоначалник и успя да увеличи в пъти семейното си богатство. "ШОУ" обаче разбра, че сега Лечков е притиснат до стената и вече трябва да спазва законите, защото в противен случай ще загуби милиони.

Повече от 2 години бившият национал не заделя пари за футбола, като се е съсредоточил изцяло върху хотелиерството. Лечков дори направи така, че през миналия сезон отборът му не завърши в "Б" група. Вицепрезидентът на БФС извади Сливен от групата още на полусезона с претекст, че не могат да бъдат картотекирани минимален брой професионални футболисти - 7, каквото е изискването на Футболната централа. "Войводите" играха 13 кръга, в които спечелиха само една-единствена точица, след което на съперниците им бяха налагани служебни победи с по 3:0. Така под Сините камъни се съсредоточиха изцяло върху детско-юношеския футбол, но сега ситуацията коренно се променя. От сигурни източници "ШОУ" разбра, че Лечков е длъжен да има представителен отбор. Причината е концесията на спортния комплекс "Хаджи Димитър". Договорът беше подписан през 2004 година от фирмата на... сестрата на Данчо - Диана Лечкова. Общинският стадион и обектите към него бяха отдадени за срок от 30 години.

"През миналия сезон Данчо се направи на тарикат и извади тима от "Б" група, понеже нямало 7 картотекирани професионални футболисти. Сега обаче не може да излезе с това оправдание, защото го притиснаха до стената и трябва да спазва договора за концесията", коментират под Сините камъни.

Този път Лечков наистина трябва да е стриктен, защото в противен случай рискува да загуби милиони. Ако договорът за концесията бъде нарушен, той може да загуби модерния си хотел "Спорт Палас", който издигна до стадион "Хаджи Димитър". Към него има тенис кортове и басейн. Това лято дори сливналии плажуват при Лечков, който им взема по 5 лева за входна такса. Отделно прави пари и от бара до басейна, където голяма наливна бира се продава за 4 лева.
ПОВЕЧЕ ПОДРОБНОСТИ – В НОВИЯ БРОЙ НА “ШОУ”