Заливането със студена вода завладя и родния баскетбол. Капитанът на Балкан Павел Маринов прие предизвикателството и стана част от кампанията Ice Bucket Challenge, но в подкрепа на пострадалите от наводненията в България. Маринов, който бе предизвикан от Иван Лилов и Мартин Маринов, се поля със студената вода, докато е в Холандия за мача на националния, който стартира в 21 часа тази вечер.

След като прие поканата, Маринов реши да предизвика не кого да е, а босът на баскетболната федерация Георги Глушков. Покана получи и Божидар Аврамов.


 



Освен предизвикателството, ямболията Павел Маринов показа, че има голямо сърце като не забрави да дари и 100 лева за пострадалите от наводненията.

Преди него Иван Лилов и Мартин Маринов стартираха Ice Bucket Challenge, само че с българска кауза. Тяхната инициатива е за набиране на средства за пострадалите при наводненията в Мизия, Бяла Слатина, Добрич, Варна, Враниловци, за които хора от цялата страна събират средства това лято. Номинираните имат 24 часа да отговорят на предизвикателството като се залеят с кофа ледена вода, в противен случай трябва да преведат по сметките на БЧК поне по 100 лева.