Български фенове изгледаха на живо победата на Манчестър Юнайтед с 4:0 над Евертън. Незабравимото пътуване на деветимата верни футболни запалянковци беше организирано от Официалния фен клуб на Манчестър Юнайтед в България, който влезе в топ 3 на най-добрите фен клубове на английския отбор този август.

През престоя си в Манчестър, българските фенове получиха шанса да се срещнат с бившата звезда на любимия им тим – Артър Албистън, който освободи половин час от натоварения си график, за да се снима с всички тях. Нашите сънародници посетиха и легендарното заведение Bishop Blaze, където се запознаха с фенове на Манчестър Юнайтед от цял свят. В известния хотел „Футбол“ пък имаха възможността да плануват бъдещи гостувания на англисйките легенди на родна земя, заедно с мистър Уеби - ивент мениджър на „червените дяволи“

Спасимира, която е само на 22 години, но вече се нарежда сред почтените фенове на Юнайтед, е част от групата, която преди броени дни се завърна от Манчестър. Младата почитателка на отбора споделя, че когато за първи път стъпва на "Олд Трафорд" от очите й потичат сълзи от вълнение и безкрайна признателност. От 12-годишна Спасимира следи всеки мач на Манчестър Юнайтед, но става член на фен клуба едва тази година.

„За първи път успях да почувствам уникалната емоция хората около мен да споделят всичките ми интереси, мечти и цели“, разказва тя.

Кристиян, който също за първи път има честта да гледа на живо мач на Манчестър Юнайтед, споделя, че официалното членство във фен клуба носи редица ползи, една от които е отношението на представителите на любимия им отбор към тях. Майкъл Ленахан, отговорник за фен клубовете на „червените дяволи“ посреща българските запалянковци с такова умиление и всеотдайност, че ги кара да се чувстват като неразделна част от едно голямо семейство.

"През цялото време не спря да ни пита как спечелихме третото място!“, развълнувано разказва Кристиян.

Пропуските за легендарната футболна среща са част от гарантираните билети за мачове във Висшата лига, които членовете на българския фен клуб получиха, заради силния си отборен дух и рекордния брой членове, който през 2017г. достигна 427 души – три пъти повече от миналата година. Верните фенове на Манчестър Юнайтед не крият, че догодина ще се борят за първо място и си пожелават още много срещи с легендите на любимия им отбор. Щастливите запалянковци, които вече са имали радостта да стъпят на Олд Трафорд, призвоват всички свои съмишленици да не чакат, а да сбъднат мечтата си, като заявят желание за участие в бъдещи мачове.