Един от най-великите баскетболисти на всички времена и петкратен шампион в НБА с Лос Анджелис Лейкърс Меджик Джонсън предизвика еуфория на Балканите.

Легендата си почива в хърватския град Сплит, където акостира преди дни с луксозната 86-метрова яхта „Акуила”, оценена на 150 милиона долара. Феновете бързо разпознаха 60-годишния бивш баскетболист и се втурнаха да си правят снимки с него, а той не отказа на никой, спазвайки всички мерки заради коронавируса. Джонсън се снимаше с хората, носейки маска на лицето си.

Един от привържениците носеше фланелка на друго величие от „езерняците” – Коби Брайънт, който трагично загина в началото на тази година. Меджик игра за Лейкърс от 1979 до 1991 година. През това време той спечели пет пъти титлата в НБА (1980, 1982, 1985, 1987 и 1988), като е избиран за MVP във финали три пъти и играе 12 пъти в Мача на звездите в НБА.

Запалянковците на баскетбола направиха и импровизиран кош пред яхтата и започнаха да играят, докато Меджик Джонсън си почиваше на „Акуила”.