Носителката на 9 титли от Големия шлем Моника Селеш се сгоди за 72-годишния си приятел Том Голисано, чието финансово състояние се оценява на 2,1 милиарда долара.

40-годишната легендарна тенисистка съобщи щастливата новина по време на свое посещение в гимназия в Ню Йорк. Селеш е заедно с Том Голисиано от 2009 година, когато двамата се запознават, след като тенисистката е прекратила кариерата си само няколко месеца по-рано.

Тя е родена на 2 декември 1973 година в Нови Сад, тогава в Югославия. Моника е спечелила девет турнира от Големия шлем и има общо 53 титли на единично.

През 1990 година става най-младата победителка в „Ролан Гарос”, като печели турнира в Париж на 16 г. Знаменитата левичарка оглавява световната ранглиста на 11 март 1991-а и престоява на върха общо 178 седмици.

Селеш взема американско гражданство през 1994 г., а през 2007-а получава и унгарско. През януари 2009 година Моника Селеш е приета в Залата на тенис славата.

Том Голисиано основава компанията Paychex през далечната 1971 година. Американският бизнесмен e собственик и на отбора Бъфало Сейбърс от НХЛ. На три пъти се е кандидатирал за губернатор на Ню Йорк като представител на Партията на независимостта, но и в трите случая не успява да се пребори за поста.