Петя Дачева спечели 7 500 лв. от телевизионната игра по Нова ТВ „Сделка или не”. Атлетката сподели още в началото на играта си, че са й нужни около 6000 лв., за да се лекува при германски лекар.

Дачева имаше само едно състезание през зимния сезон заради проблемите с ахилесово сухожилие, които я измъчват от няколко години. Именно на единствения си турнир през зимата Дачева е научила за успешното лечението в Германия на гръцката скачачка Ники Пенета. Инжекциите, които поставяли на гъркинята в продължение на седмица, решили проблемите й в кръста.

В края на играта си в „Сделка или не” Петя взе правилното решение и прие последната оферта на Банкера, който предложи 7 500 лв., при положение, че в двете останали кутии имаше 750 лв. и 15 000 лв. В кутията пред Петя бяха 750 лв.

„Най-голямата ми мечта е заради мен да се развее българския флаг и на 80-хиляден стадион да се чуе нашия химн, каза финалистката от европейското първенство в зала през 2011 г. - Приемам сделката, не защото нямам сърце, аз имам сърце на спортист, но защото знам, че тази сума от 7 500 лв. може да ми помогне. Няма нужда да се правя на героиня.”