Първата ракета на Русия Дария Касаткина публично разкри, че си пада по жени. Признанието на осминафиналистката от "Ролан Гарос" идва в разгара на парламентарните дебати в родината й относно допълнително затягане на и без това строгите ограничения в LGBTQ отношенията (б.р. - акроним - първите букви на думите и означаващ всички лесбийки, гей, бисексуални и трансджендър хора). 

В интервю за руския блогър Виктор Кравченко Касаткина отговори с "да" на въпрос дали има приятелка. След разкритието тя публикува в профила си в "Инстаграм" снимка с половинката си. 25-годишната Касаткина се показа заедно с олимпийската сребърна медалистка във фигурното пързаляне от 2018 г. Наталия Забияко. Kъм снимката Дария добавя сърце и текст "Моят сладкиш".

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Касаткина се развълнува в края на интервюто, когато Кравченко я попита дали се страхува да се върне в родината си. "Да, мислила съм за това", отговори 12-ата в света, преди да се разплаче на рамото на водещия.

През 2013 г. руското законодателство ограничи всякаква форма на обсъждане на LGBTQ връзки, като го счита за "насърчаване на нетрадиционни сексуални отношения сред напълнолетните". В понеделник местните депутати предложиха нов закон, който напълно ще забрани каквито и да е дискусии по темата - както в положителна, така и в отрицателна насока, включително и показване на LGBTQ съдържание в кината.

"Да се криеш в килера няма никакъв смисъл. Разбира се, всеки сам преценява как ще излезе от него и колко ще разкаже. Да живееш в мир със себе си е единственото, което има смисъл", коментира Касаткина. 

Касаткина и Наталия Забияко: