Привърженици на "Левски" откриха паметна плоча в метростанция "Стадион Васил Левски" - близо до мястото, където е бил първият стадион на футболния отбор. Инициаторите на това дело са привържениците от "Източен фронт" начело с шоумена Влади Въргала, който спечели "ВИП Брадър", както и Кирил Ефремов. Двете звезди от телевизионния екран бяха водещи на тържеството, на което Отец Живко освети плочата. На събитието присъстваха повече от 100 фенове на "сините", които с песните си и възгласите "Само "Левски" стреснаха гражданите в метростанцията.

60-килограмовата плоча е с юбилейната емблема на клуба с текст „От 1914 до безкрай“. Има и надпис „На 50 метра оттук бе построен първият стадион на Левски“. Визира се игрище „Левски“, построено през 1926 година и обновено изцяло през 1934 година. Съоръжението е било в близост до стадион „Юнак“ и се е намирало точно между „Орлов мост“ и настоящия стадион „Васил Левски“.

Инициативата е една от последните през юбилейната година и е част от многото подобни през 2014-а, с които бе отбелязана 100-годишнината на „синия“ клуб. При откриването на плочата пред присъстващите излезе 90-годишеният Делчо Бояджиев, който е юноша на "Левски" и в младежките си години е играл на първия стадиона на отбора. Възрастният човек беше бурно аплодиран от присъстващите, които му завидяха, че на 90 години се придвижва без бастун. Той беше награден със специална значка от колекцията за юбилея на "Левски".

Инициаторите изказаха благодарности към Столична община и по-специално на кмета Йорданка Фандъкова, на "Метрополитен" ЕАД, както и на главният архитект на София Петър Диков, който е одобрил проекта и е било позволено поставянето на плочата.
 
Събитието беше уважено от редица "сини" легенди, сред които Александър Томов и Петкана Макавеева. Футболният клуб беше представен от Георги Иванов, Константин Баждеков, Даниел Боримиров, Пламен Крумов и Владимир Гаджев, който още се придвижва с патерици след операцията на коляното си.