Грандиозна измама с папарашките снимки, уличили бившата футболна звезда Уейн Рууни лъсна благодарение на бдителен съсед, твърди "Мирър".

Изданието разполага с признания на съсед на проститутката Лаура Симпсън, за което се твърди, че е била в компанията на Рууни в злополучната петък вечер, когато футболистът бе хванат да шофира в нетрезво състояние. Така освен пиян зад волана, на главата му се стовари и евентуална изневяра, което окончателно съсипа кариерата му.

Съседът на Симпсън обаче твърди, че тя е позирала пред дома си два дни по-късно със същите дрехи и същата кола, а целта й е била само една - да натрупа слава на гърба на Рууни и  евентуално да спечели пари от изнудване. 

Папаракът, изловил Рууни, пък паркирал ван малко по-надолу, а след това при него се качила Симпсън, което ясно показва цялата схема.

"Не мога да повярвам на това, което направи. Все едно я следят, а всъщност тя е дирижирала всичко. Много хора повярваха на сензационните снимки, без да знаят истината", коментира съседът, пуснал снимки от постановката.

Припомняме, че бременната съпруга на Уейн Рууни - Колийн обяви, че двамата ще се разведат, но нещата явно ще претърпят обрат, макар госпожа Рууни временно да се премести при родителите си след скандала.