Руският хокеист Никита Шчербак беше освободен от отбора, в който получаваше по 3 милиона долара на сезон. През лятото 23-годишното дясно крило се завърна след престоя в САЩ и подписа с Авангард (Омск) от Континенталната хокейна лига.

Той доведе със себе си своята съпруга. Канадката Лорън Лего е изключително популярен модел, който има над 50 000 последователи в „Инстаграм“. Двамата се запознали в Монреал, където Шчербак играеше за местния Монреал Канейдиънс от НХЛ в периода 2016-18 г.

След това хокеистът беше трансфериран в Лос Анджелис Кингс, но не успя да се наложи при „кралете“ и се завърна в Русия. Проблем се оказа, че той играеше за отбор от Омск, а съпругата му живееше в Москва. Разстоянието между двата града е над 2700 км.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Това доведе до разтрогване на договора между хокеиста и Авангард. Според треньора на тима от Омск Боб Хартли причината за това е красивата съпруга на Никита Шчербак.

„Проблемът беше интересен. Той има красива и ефектна съпруга. Животът в Москва предлага много съблазни, много ресторанти, барове и други места за посещение“, коментира Хартли през омско радио.

Преди да прекрати договора си с Авангавд, Шчербак беше изиграл 16 мача за тима, в които се отличи с два гола и четири асистенции. Сега 23-годишният хокеист носи екипа на друг отбор от КХЛ – Трактор (Челябинск).