Двукратните световни шампиони за България във фигурното пързаляне Албена Денкова и Максим Стависки се представиха на високо ниво в шоуто на лед “Купата на професионалистите” в Русия. Максим се нареди втори в крайното подреждане при мъжете със 119.12 точки. С минимална преднина пред него журито класира Повилас Ванагас (Литва).

При жените Денкова е седма със 118.88 точки. За нея това е първо сериозно предизвикателство, след като роди сина си Даниел преди малко повече от година. Първото място поделиха голямата конкурентка на Денкова и Стависки – Татаня Навка и Маргарита Дробязко. Дробязко е съпруга на Повилас Ванагас и двамата са единствената танцова двойка, участвала на 5 Олимпиади. Литовците прекратиха кариерата си след Игрите във Ванкувър.

Татяна Тотмянина и Алексей Тихонов са номер 1 според зрителите.

На състезанието в продължение на 10 седмици известни спортни и танцови двойки от близкото минало демонстрираха ниво равно на настоящите състезатели. Албена и Максим танцуваха заедно на откриването, след което си партнираха с всички останали състезатели.

Денкова получи максимално висока оценка 12 за изпълненията си с Илия Авербух и Алексей Тихонов, като беше ощетена за танца с Максим Шабалин.

Стависки 3 пъти заслужи най-високата оценка – за програмите си с Елена Леонова, Татяна Навка и Маргарита Дробязко.

Номерът на Албена и Максим