Аржентинската легенда на световния футбол Диего Армандо Марадона официално обяви, че иска още веднъж да бъде баща. 54-годишният бивш футболист направи това чрез видео послание към феновете си, направено в луксозното жилище на аржентинеца в Дубай.

„Все още не съм затворил фабриката”, казва Марадона в същото послание, в което обяснява, че не е взимал наркотици от почти 12 години. Бъдещо дете би било първо за Марадона от сегашната му приятелка Росио Олива.

Вероника Охеда е майка на петото дете на Диего Марадона. Техният син Диего Фернандо се роди на 13 февруари 2013 г. в момента, в който двамата се бяха разделили. Бившият футболист има още две дъщери - Далма и Джанина (съответно на 27 и 25 години) от Клаудия Вияфане, с която се разведе през 2004 година. Марадона има и син - Диего Жуниор, 28-годишен, от връзка с италианката Кристина Синагра по времето, когато играеше в Неапол. Аржентинското правосъдие му определи и бащинството на 16-годишната Хана Марадона, въпреки че той отказа да се подложи на ДНК тест, искан от майката Валерия Сабалиан - сервитьорка в дискотека в Буенос Айрес.

Да стане баща и на 54 години едва ли ще е проблем за Марадона. Пример му дава германската футболна легенда Франц Бекенбауер, който в момента е на 69 години. Кайзера стана баща на 58 години на дъщеричката си Франческа Антони. Легендата във Формула 1 Ники Лауда пък стана баща на 60 години при раждането на близнаците Миа и Макс.