Аржентинската футболна легенда Диего Армандо Марадона стана баща за трети път. Гениалният футболист се е сдобил със син тази нощ,а детето е кръстено Диего Фернандо.

Майката Вероника Охеда и бебето са в добро здравословно състояние. Според адвоката на Вероника Хорхе Аурусио детето е одрало кожата на именития си татко. "От носа нагоре цялото е Марадона", казва Аурусио.

Световният шампион от 1986 година е разделен с бившата си жена. Вероника Охеда не е долюбвана от дъщерите на Марадона Далма и Джанина, които са негови рожби от брака му с Клаудия Вийяфаме. Наскоро дори съдът в Аржентина излезе с решение, че Клаудия няма право да припарва до къщата на Вероника на по-малко от 300 метра и на 100 от самата нея. Съдебното решение бе в сила докато трае бременността на жената.

Интересно е, че 52-годишният Диего Марадона е дядо на Бенямин, след като Джанина му роди внуче от аржентинския национал Серхио Агуеро. Така синът на Марадона ще бъде по-малък от внука му.

За Диего Армандо Марадона се твърди, че има още едно дете, което обаче той не признава. Момчето се казва Диего Синагра, а за бащинството все още се водят съдебни спорове.