Легендарната тенисистка Мартина Хингис с помощта на майка си е нападнала и набила своя бивш съпруг Тиболт Ютен, съобщиха швейцарските медии.

"В понеделник вечерта бях в нашия общ апартамент, когато чух, че се звъни, разказва самият Ютен. - Бяха Мартина и нейната майка Мелани. Те веднага започнаха да ме удрят. Моите убеждения не ми позволяват да бия жени и не исках да отвърна на ударите, а само се защитавах".

Тиболт веднага е избягал от апартамента, а когато отново се е върнал, открил, че му липсват паспортът и кредитните карти. Полицията във Фьозизберг потвърди, че в понеделник към 19 часа е била информирана за случая от Ютен, който обаче не е подал жалба.

Това не е първият конфликт между 26-годишния французин и Хингис. Преди години Ютен обвини Хингис, че му е изневерявала многократно. "Искаха да ме обезобразят, каза Ютен за инцидента. - Шокиран съм! Никога не съм вярвал, че ще стигнат толкова далече. Първо ми изневеряваше. После се опита да ми унищожи колата. Сега ме малтретира физически и ме краде. По-късно ми изпрати и съобщение по телефона, в което ме заплашваше с някакви руснаци. . . "

Двамата сключиха брак през 2010 година, а се разведоха през юли тази година. Петкратната победителка в турнири от Големия шлем Мартина е родена на 30 септември 1980 година, има пет титли от Големия шлем (3 пъти Аустрелиън Оупън и по веднъж Уимбълдън и Ю Ес Оупън). Прекарала е 209 седмици на върха в световната ранглиста. На 31 март 1997 година тя стана най-младата тенисистка, която се е изкачвала до номер 1 в световната ранглиста.