Любимото място на Мария Шарапова може и да е домът ѝ в Лос Анджелис, но носителката на пет титли от Големия шлем се наслади на незабравими моменти в Испания по случай 40-ия рожден ден на приятеля ѝ Александър Гилкс.

Гилкс е основател на една от най-популярните аукционни къщи във Великобритания. Запознава се с Мария по време на изложба в Ню Йорк. Предприемачът е близък приятел с принцовете на Англия Уилям и Хари, с които се засича по време на следването им в колежа Итън.

Двамата с Шарапова и най-близките си хора прекараха няколко дни в Андалусия –  най-голямата автономна област по население и втора по територия след Кастилия и Леон. Областта е разположена в южна Испания. На запад граничи с Португалия, на север с автономните области Естремадура и Кастилия-Ла Манча, на изток с Мурсия и на юг със Средиземно море и Атлантическия океан.

Шарапова прикова погледите с червена рокля Zimmermann, струваща малко над 1,000 паунда. Рускинята сподели, че не е искала уикендът да свърши.

„Наистина ли съм на 40? – пък попита Гилкс. – Последното десетилетие ми даде възможност да спринтирам, твърде бързо понякога – понякога успешно, а друг път – не. Изградих връзки, обикалях света и научих много. Какво ли се крие зад следващите 10 години?“

На корта, Мария Шарапова е сред имената, които са в списъка с участници на US Open. 32-годишната тенисистка планира да бъде в игра в Ню Йорк и да е преборила травмата си дотогава.

Рускинята получи контузия на китката в двубоя си от първи кръг на Уимбълдън срещу Полин Парментие и трябваше да се откаже след 2:16 ч. на корта при резултат 6-4 6-7(4) 0-5. Все още не е ясно колко сериозна е травмата на шампионката от 2004 г.

Петкратната шампионка от Големия шлем получи контузията на лявата китка и взе дълъг медицински таймаут преди началото на решителния сет срещу Парментие. Това ѝ повлия и тя загуби следващите три гейма, печелейки едва три точки. Изпитваше сериозни затруднения и не успяваше да отиграва добри бекхенди. Серията на френската тенисистка пък продължи, преди Шарапова да се оттегли при 0-5.