Селекционерът на националния отбор на България Лотар Матеус е на път да се впусне в ново предизвикателство. То обаче не е на зеления терен, а на зелената маса, където са играчите на покер.
 
Според информациите от Германия, от декември мениджърите на Матеус преговорят с местния сайт за онлайн покер Poker770.com. Целта е футболната легенда да стане рекламно лице на интернет казиното.
 
Разговорите засега се затрудняват от финансовите изисквания на Матеус, който е поискал 500 000 евро на година, за да презентира въпросния сайт.
 
Това не е първият случай в Германия, когато популярнен спортист е рекламно лице на сайт за онлайн игра на покер. Легендарният тенисист Борис Бекер вече няколко години е свързан с PokerStars.
 
В същото време, Лотар Матеус бе номиниран за сексимвол на България за 2010 г. За отличието националният селекционер се конкурира с нападателя на “Левски” Гара Дембеле, актьорът Калин Врачански и главният секретар на МВР Калин Георгиев.
 
Футболисти има и в номинациите за най-секси тройка. Валери Божинов е с Алисия и Николета Лозанова, а Благо Георгиев с Христина и Лияна. Техни съперници са фолкпевецът Константин, избрал Надя пред Райна, както и женското трио Николета, Андреа и Златка Райкова. Победителите ще станат ясни на 9 февруари./БЛИЦ