Майката на Христо Стоичков - Пенка, привлече вниманието по време на селско дерби. Оказа се, че тя е шеф на отбора от село Ясно поле - Марица. Изпълнява съвестно ролята си на наставник, а от репортажа на предаването "Комбина" по Нова телевизия ясно се вижда как емоционално дава указания на футболистите. Дори скача и на съдията. "Засада, засада! Ей, съдията!", провиква се леля Пенка към рефера.

Тя изрази желанието си много скоро да гостува на Стоичков и внучките си в Маями, за да може да види на живо бебето на Мика - "Онази вечер ми се обади Христинката, защото малката много ревяла. Значи детето е гладно, щом реве. Пращат ми снимки по "Фейсбук", но искам да отида в Маями. Тръгвам веднага, нищо не ме плаши. Винаги сядам до стюардесите - най-отпред в самолета."

По време на селското дерби леля Пенка недоволства и от съперниковите играчи, които си позволяват да ритат нейните момчета - "Ей, грубияни!".

Освен това Пенка Стоичкова разкри, че "учи момчетата да си спъват краката и да падат за дузпа".

"Продължавайте в същия дух, мачкайте ги", надъхва своите колоритната шефка.

Сестрата на Камата - Петя, пък рядко говори пред медиите, но сега най-после се показа. Тя съобщи, че е станала баба. Казва, че й е неприятно да я сравняват с брат й и предпочита да не бъде в светлините на прожекторите. Споделя обаче, че Стоичков много й липсва. Мечтае скоро да съберат внуците си.

Аз съм Петя, сестра съм на Христо. Рядко се показвам. Момиче съм и винаги съм на заден план. Винаги са ме сравнявали с брат ми, уморително е и заради това гледам да съм по-настрани. В момента си гледам внучето, станах баба", сподели Петя.