Легендарният баскетболист Майкъл Джордан влезе официално в клуба на милиардерите, които са общо 1829 в света и тяхното състояние възлиза на 7,05 трилиона долара. Точно толкова са хората, които притежават над 1 милиард долара.

Въздушния заема 1741-о място в най-новата класация на популярното списание за финанси „Форбс” за най-богатите хора в света. Джордан заема и 513-то място сред най-богатите в САЩ, като в страната има 536 милиардери, 131 от които са от щата Калифорния. За сравнение, милирардерите на Русия са намалели от 111 при 2014 година до 28 в момента.

Основна част от богатството на Джордан, което е точно 1 милиард долара, е от договора му с Nike, носещ по 90 милиона долара годишно.

Лидер в класацията е съоснователят на софтуерния гигант „Майкрософт“ Бил Гейтс със 79,3 милиарда долара. Мексиканският телекомуникационен бизнесмен от ливански произход Карлос Слим пък съхранява втората позиция със 76,4 милиарда долара. Американският инвеститор Уорън Бъфет със своите 72,3 милиарда долара сменя на третото място испанеца Амансио Ортега, собственик на компанията „Индитекс“, която притежава брандове като „Зара“ и „Масимо Дути“. Бъфет е по-състоятелен от Ортега със 7,8 милиарда долара.

В класацията има 290 нови милиардери, сред които Майкъл Джордан и 71 богаташи от Китай.