Когато не се учиш от грешките си, ще плащаш и ще ходиш пеша. Този урок научи фланговият футболист на Борусия (Дортмунд) Мариус Волф.

Според „Майнпост“ той ще трябва да плати солидната глоба от 200 000 евро и ще остане беше шофьорска книжка за три месеца. Решението е на съда в Кицлинген и заради нарушение от 24 март 2018 година, когато 23-годишният Волф все още е бил играч на Айнтрахт (Франкфурт).

Преди една година футболистът е заловен да шофира без книжка. Това не е първото му нарушение на правилата за движение. През 2016 година няколко пъти е карал с превишена скорост. Заради това тогава му е взет шофьорския лиценз, а Волф е пратен на опреснителни курсове.

Оттогава следите на свидетелството му за правоуправление се губят. Дори и направеното проучване от германската полиция не е успяло да установи къде се намира книжката. Въпреки това Волф е продължил да шофира без лиценз.

Съдията Патрициа Финкербергер е отправила сериозна критика към футболиста заради поведението му като шофьор, но заради това, че е популярна личност и модел за подражание. Прокуратурата дори е поискала по-сериозно наказание за Мариус Волф и постоянно отнемане на шофьорските му права.