Прясно назначеният селекционер на Рапид (Виена) Дамир Канади е пожелал да има в отбора си наследниците на легендата Христо Стоичков, съобщи бургазлията Кирил Евтимов във "Фейсбук" след посещението си в бившия клуб на големия Трифон Иванов - Туньо. Евтимов е имал възможността да се срещне лично с новия треньор на австрийския колос преди домакинския му мач вчера срещу Санкт Пьолтен.

Дамир Канади бе назначен за мениджър на Рапид преди две седмици, след като ръководството на клуба уволни германеца Майк Бюскенс за незадоволителни резултати. Канади също не тръгна по най-добрия начин след като записа три последователни загуби. Неслучайно австрийският специалист ще търси да подсили отбора си през зимата пауза. Именно в този контекст той е споделил на Кирил Евтимов, че търси класни попълнения и се е поинтересувал дали наследниците на Камата играят някъде из футболна Европа. Самият той е голям почитател на Златната ни топка и би желал да има в състава си играчи с харизмата и майсторството на Стоичков. Впоследствие 46-годишният Канади е останал силно разочарован, като е разбрал, че наследниците на Ицо са от женски пол и в случая няма как да му помогнат.

В крайна сметка все пак Кирил Евтимов е донесъл късмет на бившия тим на футболната ни легенда Трифон Иванов, след като виенчани се наложиха трудно над Санкт Пьолтен с 1:0 и записаха първа победа от близо две месеца насам. Следващият мач на Рапид е в четвъртък срещу Атлетик (Билбао) в Лига Европа.