Футболната звезда Лионел Меси за пореден път даде повод на хората да го споменават с добро. Това се отнася не само за феновете на Барселона, а най-вече за жителите на испанския квартал Кастелдефелс, който беше не толкова познат и със сигурност не толкова желан преди аржентинецът да се засели там през 2009 година., а в момента минава за един от най-баровските в Барселона.

Последни анализи на пазара на недвижими имоти показват, че цените на имотите в района са скочили не с проценти, а с няколко пъти за последните 10 години, което му донесе благодарността на стотици собственици в близост, а влиянието му се разпростира по-далеч.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Наскоро бяха отложени плановете за разширяване на летището в Барселона, тъй като полети на юг биха преминали над имотите на Меси.

Да, имотите, защото аржентинецът направи още едно имотно чудо. Той успя да се пребори с явлението лоши съседи, които надничаха любопитно през оградата му или го тормозиха със силна музика преди мач.

Меси стартира с имот за 1,8 милиона евро и вложи още 6 в ремонт и адаптиране по свой вкус. Опита да построи висока стена, но беше заплашен от правни искове и смени тактиката. Последваха примамливи оферти за околните имоти и превръщането им в част от имението на семейство Меси. В двора му вече има футболен терен, детска площадка, лятна кухня с барбекю и куп екстри.