„Знаеш ли, не мога да опиша какво щастие изпитах, когато видях всички тези хора да се радват. Да се усмихват и да протягат ръце към мен. И колкото да им беше трудно, да се радват, да демонстрират любов и да казват – обичаме те…“. Така започна разказът на Ренета Камберова пред "Красивата страна на спорта" за това, което се случи в събота в Пазарджик. Съвместно с "ParaKids" абсолютната ни световна шампионка и олимпийска медалистка с ансамбъла по художествена гимнастика организира кампанията „Цветен ден“. Тя бе насочена към деца, а и не само – пристигнаха хора на всякаква възраст, с ментални и двигателни затруднения. 

Идеята на цялата кампания бе "Цветен ден" наистина да се превърне в празник за всички – както за тези в затруднено положение, така и за техните родители или близки, които бяха с тях в Пазарджик. Почти през целия ден имаше забавления – различни спортни игри, Рени зарадва участниците със специални фланелки.

Бяха осигурени и лакомства за присъстващите, които създадоха още по-вкусно преживяване. Мажоретният състав „Мистерия“ се погрижи за настроението в залата, както и присъствието на част от любимите анимационни герои – Мини и Мики, които вече познавате от кампанията на Рени Камберова и Денислава Ангелова „Мисия спорт на любимите герои“.

Повечето момичета с радост се подложиха и на разкрасителни процедури, като заслуга за това имаше Ваня Иванова, която направи доста плитки и направи дамите още по-щастливи. Някои от тях се зарадваха и на триката, които Рени бе представила в залата и с които спечели десетки медали с ансамбъла по художествена гимнастика. Отново докосваха и се радваха на олимпийския й медал от Рио де Жанейро и разпитваха как го е спечелила.

„Всичко това ме зарежда и за пореден път виждам, че това, което правя, има смисъл. Тези хора се радват на най-малкото, на раздадените лакомства, фланелки и медали, с които ги наградихме. За тях това беше един различен и наистина Цветен ден“, каза председателят на „Пазарджик спортува“ Ренета Камберова пред екипа на beautyinsport.com.

Няма как да не завършим с една история, която трогна всички в залата. Едно от момчетата поиска микрофона, за да каже нещо. Това бе неговият миг и макар и трудно, то завърши с думите: „Обичам те…“, обръщайки се към нашата шампионка. Последваха аплодисменти и… сълзи от родителите и близките. Те бяха още по-щастливи от децата си, защото някой в този ден помисли за тях…