Съвременното разбиране за футболист е много пари, красиви жени и скъпи коли. Издание в Казахстан изготви любопитен материал за чудото Астана, чийто треньор е Станимир Стоилов. Отборът стана първият в историята на казахстанския футбол, който влезе в групите на Шампионската лига. "Vesti.kz" пусна фоторепортер по следите на футболистите и треньорите. Обектите бяха автомобилите, с които се придвижват Станимир Стоилов и звездите му в Астана.

Любопитното е, че треньорът, който има статут на герой не само в Астана, а и цял Казахстан, се вози в една от най-евтините коли. Мъри използва "Шевролет", който според изданието е оценен на около 15 хиляди евро. "Треньорът, прекарал две години и извел тима до Шампионската лига вече трябваше да кара луксозен автомобил. Това обаче все още не се е случило. Заслужава си да се отбележи, че този Шевролет на Стоилов е управляван от предшествениците му - Мирослав Беранек и Олег Протасов. Може би Стоилов е отказал друг автомобил, показвайки европейския си манталитет", аргументира се "Vesti.kz".

9.jpg

"Шевролет"-ът на Мъри е истинска "таратайка" на фона на колите, които карат помощниците му и футболистите. Двамата асистенти на Стоилов - Николай Родионов и Григорий Бабаян управляват "Toyota Land Cruiser 200".

Една от звездите - Георгий Жуков, кара БМВ Х6. Фокси Кетевоама блести с бяло "Порше Кайен", а капитанът тунат Нусербаев е яхнал "Lexus LX 570".

С "Тойота" могат да се похвалят помощниците на Стоилов


12.jpg

Автомобилът на Георгий Жуков - БМВ Х6


11.jpg

Автомобилът на Фокси Кетевоама - Порше Кайен


13.jpg

Автомобилът на Танат Нусарбаев

14.jpg