Легендарният Христо Стоичков с всеки изминал ден от престоя си в Русия се превръща в главна атракция. Камата е в Ростов на Дон от няколко дни и се очаква да стане спортен директор на елитния Ростов, където играе Чавдар Янков. Днешната програма на Ицо включваше посещение на село Старочеркаск. След круиз с луксозна яхта по река Дон Ицо и останалите представители на клуба пристигнаха в селото, където бяха очаквани от многобройна делегация.

Ицо посети селото и местните забележителности – музей и съвета на казашката армия. Както подобава на традицията, великият българин изпи чаша водка, която стоеше закрепена на казашка сабя. В допълнение беше спазен и друг обичай. По време на освещаването си в казак Христо понесе няколко удара с бял камшик, който след това получи като подарък от местните. И за финал Стоичков се включи в танците на казашкия ансамбъл.

“Обадете се тази вечер на Диего Марадона и му предайте, че ако иска да стане казак, изпитанието е тежко и няма да се справи с пиенето на чашката водка”, пошегува са за раздяла Стоичков./БЛИЦ

9_4.jpg

4_1.jpg

6.jpg