Заместник-председателят на Народното събрание Явор Хайтов беше приятно изненадан от Роман Абрамович. Врачанският депутат, който е заклет фен на Челси, получи коледна честитка от собственика на лидера във Висшата лига. Пожеланията от руския милиардер пристигнали преди Рождество Христово в кабинета на заместник-председателя на парламента. Освен честитката, за Хайтов има и специален плакат с автографите на футболистите на Челси.

Между Абрамович и Хайтов има трайни отношения, основани на любовта към "сините" от Лондон, чийто заклет фен е врачанският депутат.

"Приятно съм изненадан от полученото писмо. Не си мислете обаче, че с Абрамович си пием кафето заедно и си гостуваме на рождените дни. Контактите ни не са лични", обясни Хайтов пред БЛИЦ СПОРТ.

"Заклет фен съм на Челси, членувам във фенклуб "Челси-България". В България симпатизирам на Локомотив (София). Обичам още Ботев (Враца) и Локомотив (Мездра). Симпатизирах на Челси и когато отборът е бил на задните позиции в класирането. Футболът е хоби за мен. Не съм ловец, например, каквито са много от колегите ми. Футболът е религия, колкото и клиширано да звучи. Челси е клуб с големи традиции, носи непримиримия дух. Гледал съм мачове на живо. Преди година бях на "Стамфорд Бридж", имах честта да се срещна и да разговарям с легендата Питър Бонети. С Абрамович не съм се виждал. Той гледа от място, до което няма достъп. Аз също съм бил в ложата, срещал съм се с много легенди на Челси", разказа народният представител от БДЦ-НС.

"Любимите ми футболисти са от периода, когато Роберто ди Матео беше мениджър - Джон Тери, Франк Лампард, Дидие Дрогба - все отлични играчи. Щастлив съм, че изгледах на живо най-големия успех на Челси в Европа - спечелването на Шампионската лига през 2012 година. Тогава бях на финала в Мюнхен, в който победихме Байерн след дузпи", припомни Хайтов.

"У нас е важно всички клубове да имат стабилност. Иска ми се да създадем условия българския бизнес да може спокойно да инвестира и да подпомага спорта. Настоящите управляващи, а и ние като опозиция, носим не малка вина. Имаме остра нужда от нов закон за спорта. Длъжници сме на младото поколение. Ако нашите деца бъдат ангажирани с плуване, тенис, футбол... активно да спортуват, използването на марихуана и екстази ще бъде значително по-малко. Искам всички да работим за по-доброто бъдеще. Аз постоянно помагам на млади спортисти. Уважих всички покани, като започнем от Спортист на годината, след това бях и във Враца и Мездра за церемониите по награждаването на най-добрите местни спортисти. Спортът е здраве, състезанията каляват - било то политически битки, или спортни", продължи Явор Хайтов.

"Най-големият успех на Бойко Борисов от първия му мандат на управление е това, че AC/DC имаха концерт в България", отсече заместник-председателят на Народното събрание.