Българският топрефер Христо Ристосков е голям почитател на Адолф Хитлер. Новината съобщиха пред БЛИЦ няколко независими един от друг източника. Роденият в Сандански съдия даже има записи на телефона си с речи на Фюрера. Ристосков изчитал почти всичко, излязло в родния печат за германския диктатор. Пред свои близки той твърдял, че симпатизира на Хитлер единствено заради силата му да обединява нацията, превръщайки се в неин водач. Ристосков обаче осъждал категорично еврейски геноцид, както и манията на Фюрера да превземе света, хвърляйки страната си във Втората световна война.
“Той наистина е маниак на тема Хитлер. Постоянно говори, че само човек като Адолф може да въдвори ред. Поради тази причина колегите му от съдийството му лепнаха прякора Фюрера”, издадоха пред БЛИЦ близки до футболния съдия.
Самият Ристосков обаче отрече пред наш репортер: “Не, не... Това не отговаря на истината. Понякога моите колеги сравняват македонския ми нрав с този на Хитлер. Твърдят, че ние македонците сме върли националисти като германския диктатор. Но аз не му симпатизирам. Моля ви, не ме забърквайте в такъв скандал.”
“Нормално е да отрича и да се пази, но е абсолютно сигурно, че той има записи от речи на Хитлер, а в дома си притежава доста литература, свързана с Фюрера”, категорични са запознати.