Треньорът на Струмска слава Владимир Димитров доказа, че е добър не само край футболния терен, но и на едно друго поприще. Той се завърна с голяма награда от Букурещ, където участва в националната изложба на Румъния за гълъби и декоративни птици. Тя се провежда през декември всяка година.
Владо бе определен от комисията за абсолютен шампион в категория „индийски паунов гълъб”.

„Имам около 60-70 гълъба от тази порода, а общо са над 300. Гледам ги, развъждам ги. Това е голямото ми хоби извън футбола. Притежавам индийския паунов гълъб, който стана европейски шампион през 2015 година във френския град Метц. Беше голямо шоу, докато го купя от собственика.

Само ще ви кажа, че цената му е колкото моята заплата като треньор. Тя не е висока, но французинът не искаше да продава ценния екземпляр. Ще ми повярвате ли, че му паднах на колене с молба да ми го продаде. Човекът се хвана за главата и каза, че съм луд човек. Накрая се разбрахме.

Купих и други гълъби от същата порода. Започнах да ги развъждам и ето че сега се явих на голямото състезание в Румъния.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Радвам се, че спечелих първото място и получих трофея. Румънците са с традиции в тази порода и не предполагаха, че някой извън тяхната страна ще победи. Аз обаче бях сигурен в себе си. Освен това съдиите са доста строги, критериите са големи и не е никак лесно да пробиеш до първото място. Но успях”, сподели Владо пред БЛИЦ.

Той добави, че администраторът на Струмска слава Стефан Евгениев е получил приз с отлична оценка за породата „пернишки шарен гълъб”.
„Радвам се и за Стефан. Тази порода започна да става все по-популярна извън България. Стефчо е един от най-добрите развъди и е председател на нашето дружество „Кракра Пернишки”, в което аз членувам”, добави Владо Димитров.