Психоложката на ПФК Черно море Кристина Димитрова даде ценни съвети на хората по време на пандемията от коронавируса. Младата специалистка работи с футболистите на варненския клуб от 2016 година насам.

Публикацията й в официалния сайт на Черно море:

"В етап на поредно изпитание сме. Добре е да сме информирани какво се случва, но поглъщането на неспирни негативни новини е невероятно вредно, не само за имунитета, то най-пагубно се отразява върху психиката ни.

От научна гледна точка стресът е неспецифична защитна реакция на организма, която сработва автоматично в случай на опасност. Това е еволюционно изработена и утвърдена реакция, подчинена на инстинкта за съхраняване на живота. Стресът се оказва основен причинител на заболявания, което означава, че сме способни сами да се разболеем, без помощта на какъвто и да е външен вирус.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Въпросът тук е как да намалим тревожността, вътрешното спокойствие е изключително важно в момента, тъй като последиците от емоционалните реакции след края на епидемията биха могли да доведат до още по-сериозни поражения в лицето на посттравматично стресово разстройство.

Тук е момента да погледнем отвън навътре и да се запитаме - на какво ни учи това изпитание, какъв е личният ни урок? Нека всеки се огледа в собственото си огледало и открие плюсовете, да премине през тази промяна осъзнато и извади личните си поуки. Поводи да се страхуваме винаги ще има, днес е коронавирус, утре ще е нещо друго, от нас зависи дали ще позволим на ситуацията да ни управлява! Направете си детокс от лоши новини, бъдете здрави, щастливи и заобиколени с любимите си същества. Животът продължава!".

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!