Голмайстор №1 в историята на Левски и най-успешен спортен директор на клуба Наско Сираков дари една от най-ценните си лични награди като футболист на новооткриващия се музей на "сините". Той трябва да отвори врати съвсем скоро. Това най-вероятно ще се случи още преди края на шампионата.

Сираков предостави на музея "Бронзовата обувка" на "Франс Футбол", която получава за Голмайстор №3 на Европа за сезон 1986/87. Тогава той реализира 36 гола за Левски в първенството (рекорд за клуба за един сезон). В същото първенство той се превръща и в рекордьор за "сините" за най-голям брой отбелязани голове в един шампионатен мач - 5 при 8:1 над Черноморец. 

Стрелец №1 на Стария континент тогава става австрийската легенда Тони Полстер, който в онзи период от кариерата си играе в Аустрия (Виена). Той нанизва 39 попадения. 

Сираков пък вкарва 36-те си гола в 27 мача - пропуска три през сезона в "А" група. През 1986/87 Наско за първи път става голмайстор №1 у нас. След това го прави още три пъти - през 1987/88 с 28 гола, през 1991/92 с 26 попадения и през 1993/94 с 30. Той държи националния рекорд за голове в най-много поредни шампионатни срещи - 16 попадения в 10 мача през пролетта на 1994 г.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

За откриването на музея работят от фенското сдружение "Сини сърца". В него ще има доста ценни експонати, както и много документи, свързани с историята на клуба. Част от тчх сочат, че идеята за създаването на Левски е още от 1911 година.

"Това бе най-малкото, което можех да даря за музея", коментира Сираков пред "Тема Спорт".

Той каза, че след като е говорил с бъдещите стопани на музея, е изразил съжаление, че през годините е дарявал за различни каузи и раздавал много от своите ценни фланелки и други артикули, които биха били ценни за новия музей на Левски. "Хората са изключително сериозни и отдадени на това, с което са се заели. Очаквам съвсем скоро новият музей на Левски в сектор "А" да бъде отворен. Запалянковците, цялата синя спортна общественост заслужават това, децата трябва да запалят искрата си като левскари и да я пазят цял живот. И всеки път като отиват на мач, да се отбиват през музея и да се докоснат до историята на клуба", коментира още Сираков.