Звездата датския национален отбор, съперник на България за Мондиал 2014, Никлас Бендтнер се забърка в поредния инцидент. След като катастрофира няколко пъти и стигна до сбивания в английски барове от престоя си на Острова, сега нападателят се прояви и в родината си.

В ранните часове на неделя Бендтнер е бил арестуван заради шофиране в нетрезво състояние. Това било видимо, тъй като не стига, че криволичел по пътното платно, но карал и в насрещното. Вероятно футболистът е мислел, че се намира в Англия. За щастие до инцидент не се е стигнало, при който биха могли да пострадат невинни хора.

Полицията е реагирала много бързо и е арестувала играча. Той е заплашен от висока глоба или обществено полезен труд. Няма информация за това книжката му да бъде иззета за известен период от време.

"Не е редно да шофираш, след като си употребил алкохол. Поемам пълна отговорност за действията си", заяви 25-годишният бивш нападател на Арсенал през профила си в "Туитър".

Припомняме, Никлас Бендтнер няма да вземе участие в световната квалификация срещу България на 26 март. Решението обяви селекционерът Мортен Олсен, като се обоснова със слабата форма на футболиста на Ювентус, който се възстановява от операция.