Сватба за чудо и приказ вдигна край брега на езерото Комо нападателят на Каляри Кейта Балде.

27-годишният сенегалски национал каза „да“ на италианката Симона Гуатиери, която е модел, тв водеща и бивша адреналинка в „Господари на ефира“.

На младоженците ще им върви по вода, тъй като в разгара на церемонията заваля дъжд. Грандиозното парти във вила „Пицо“ обаче вдигна градуса на настроението, за което се погрижиха цигулков квартет и куп поп изпълнители. Специално за големия ден пристигнаха родителите на Кейта, които отдавна са емигрирали в Испания.

„Това е най-хубавата сватба, на която съм бил. Всичко буквално тънеше в цветя“, разказа пред Tgcom един от стотиците гости. Сред тях бяха съотборниците на Балде - Фабио Куалярела и Алесандро Марторана. Кума на булката беше сестра й Алесия.

Тепърва ще се състои сватба и в Сенегал, която също ще бъде организирана от Гуатиери. Кайте глези всячески любимото си момиче, което е завършило социални науки и е била участничка в „Мис Италия“. Тя среща футболиста на благотворителна вечер през 2017 г. По това време Балде рита за Монако, а след това играе под наем в Интер и Сампдория. Кариерата му започва в юношеските редици на Барселона, а между 2013 и 2017 носи екипа на Лацио.

32-годишната Симона дари Балде със син Тиаго, който е на 2 г. и половина, а миналия юли му роди и дъщеря Исабел.