Кандидатка за титлата „Мис Национален Отбор по футбол“ се опъна на Божидар Искренов по време на кастинга, който стартира днес. Както вече стана ясно, Гибона е сред журито, в което влизат още продуцентът на конкурса и бивш модел Маги Вълчанова, психологът Весна Ненчева и журналистката Василена Матакева. Десетки претендентки за короната чакаха нетърпеливо за срещата си със звездите, които ги оценяват. Задачата на журито се очертава доста трудна, след като сред всички желаещи те ще трябва да изберат едва 16 момичета, които да продължат към едномесечния тренировъчен лагер, който ще стартира в началото на юни.

В днешния първи ден Гибона и компания трябваше да се запознаят с над 80 претендентки. Сред момичетата имаше и такива, чиито таланти не бяха свързани със спорта. Някои от тях демонстрираха танцувалните си умения, а други рисуваха и пяха пред журито. Противно на мнението, че Божидар Искренов, като единствен мъж в журито, ще е най-големият съдник на красотата и талантите на кандидатките, се оказа, че дамите от звездното жури поставяха на момичетата много по-сложни задачи за доказване на техните умения. Спортната журналистка Василена Матакева дори предизвика Гибона след като го противопостави на една от кандидатките, която се оказа играч на националния отбор по футбол за девойки, на играта „21“.

Момичето не отстъпи на футболната легенда и отбеляза 19 точки пред журито, въпреки, че беше контузена. Младата кандидатка спечели овациите на оценяващите за уменията и смелостта си да се изправи пред Гибона.

"Надявам се момичетата да не се притесняват от нас и да покажат уменията и талантите си. В избора на талисман едно от най-важните неща е присъствието на момичето и естествената й харизма. Все пак стискам палци на всяка една от тях“, коментира Божидар Искренов преди началото на кастинга.

На 9 май кастингът ще продължи с нови претендентки. На втория ден журито ще трябва да се срещне с повече от 100 момичета. Мястото на Божидар Искренов сред съдиите ще заеме Тодор Стойков.