Ултрамаратонецът Краси Георгиев влиза в ново предизвикателство. Какво е то? 

Последното му предизвикателство беше дърпането на пикап 27.5 часа при тежки метеорологични условия. Краси не само успя да събере пари в подкрепа на психично болните, но и да обърне внимание на проблемите, които все повече хора имат с психиката си в днешни дни, заради здравната криза с пандемията.  

Ултрамаратонецът е известен с не една благородни каузи - тича на пътека 36 часа за сдружението за деца с онокохетамологични болести  през 2018 г., следва тичане 55 часа в градската градина в Пловдив, както и гребане 12 часа, пак с кауза за болните деца. През 2019 г. – бяга по паневропейския коридор №8 от Черно море до Адриатическо море през три страни - oт България, през Северна Македония до Албания, за да популяризира свързаността на Балканите, транспорта и комуникациите.    

Над 20 години обикаля четирите посоки на света в търсене на едни от най-тежките и екстремни предизвикателства.

„Минавайки тази граница, която би ме пречупила, осъзнах, че винаги е било едно тичане към себе си. Моят начин да се опозная е винаги да предизвиквам неизвестното, защото само тогава мога да открия неподозирани възможности, скрити във всеки човек. Сега е време за нещо ново", казва Краси и разкрива малко от най-новото си предизвикателство.

Той започва авторски проект, предаване - „Човешкото и свръхчовешкото с Краси Георгиев” в ТВ „Българе”. То ще показва хора с невероятни съдби, преодолели тежки превратности в живота си, но успели да изплуват с воля, сила и невероятен дух. Личности, които впечатляват с примера си и са вдъхновение за сломените духом. 

Те ще разказват за каузите си и предизвикателствата, как да се справяме в тези времена на изпитания, как да опазим стабилна психиката си и колко е важно това точно сега. 

Краси самият работи в тази посока с фирми, в които тренира хора, които са „хоум офис”, като айтита, да правят упражнения у дома.  Работи със „Заедно в час” за ролевите модели и е мотивационен лектор, където разказва неговата история и уроците, които е научил по пътя си. 

Подготвят се и книга за него – за десетте най-важни урока в живота му - от наркотиците до маратоните и каузите, и здравословния живот. 

Малко известни факти за него са, че по време на "Badwater" в Долината на смъртта, получава халюцинации за змии заради крайно високите температури и денем, и нощем. А две коли на членове на съпровождащите маратонци екипи са се запалили също от жегата. 

През 2007-2008 г. се записва за участие в ултрамаратон от 120 км. в Шотландия. Когато отиват на мястото за старт на маратона, той и още няколко бегачи разбират, че маратона е отменен, но въпреки това решават да го избягат самостоятелно. Краси финишира втори.

Кулинарната му кариера го отвежда до позициите помощник главен готвач и главен готвач в най-различни ресторанти в Лондон, дори и такъв, отличен с най-престижното отличие в ресторантьорството – звездите „Мишлен“. Също така е готвил и за известни личности, сред които британският актьор Майкъл Кейн и легендарният бивш треньор на футболен клуб Арсенал Арсен Венгер.

 

Тази събота от 10.30ч. по ТВ Българе ще ме видите в тотално различна светлина. Влизам в ролята на тв водещ. Не случайно...

 

Публикувахте от Krasse Gueorguiev в Вторник, 10 ноември 2020 г.