1. Спасяванията на Козмин Моци при дузпите срещу Стяуа
Защитникът на Лудогогорец Козмин Моци ще остане в историята на българския футбол с двете спасени и една реализирана дузпи в плейофа за влизане в Шампионската лига със Стяуа. Румънецът взе ръкавиците след червения картон на Владислав Стоянов и сътвори чудото в момент, в който малко хора очакваха второ влизане на български отбор в Шампионската лига. С двете спасени дузпи на Първулеску и Ръпа, Моци сложи началото на невероятното представяне на Лудогорец в Шампионската лига, завършило с 4 точки и първа победа за българки тим в турнира. Емоцията от момента на дузпите намери изражение и в свръх емоционални коментар на Алекси Сокачев след мача, който обладан от силно вълнение не сдържа чувствата си в ефир.
 

 
 
2. Голът на Робин Ван Перси срещу Испания
Попадението на Робин Ван Перси за 1:1 срещу световния шампион Испания бе една от сензациите на Мондиала в Бразилия. "Лалетата" победиха с 5:1, а макар да не бе избран за най-красив гол на турнира, голът предизвика истински фурор сред феновете, които копираха плонжа на Ван Перси и го пресъздадоха в хиляди снимки в социалните мрежи. Легендарният Сър Алекс Фъргюсън дори определи попадение за "гола на века", а самият Ван Перси също призна попадението за най-доброто в кариерата си.


 
3. Ударът на Григор Димитров срещу Ернест Гулбис
Тенисист и спортист номер 1 на България за тази година за пореден път привлече вниманието към себе си със зрелищно изпълнение на корта. Макар да има указания от треньора си Роджър Рашийд да играе максимално опростено на корта и да мисли единствено за спечелването на точки, Гришо не може  да избяга от онова, което го направи любимец на феновете - атрактивната игра. Когато можеш всичко в тениса, защо да не го покажеш. Изпълнението му на турнира в Индиън Уелс срещу Ернест Гулбис бе избрано за номер 1 за 2014 година в конкуренцията на Джокович, Надал и Федерер със 76% от гласовете на феновете.


 
4. Откриването на Олимпиадата в Сочи
Откриването на XXII Зимни Олимпийски игри в Сочи бе сред топ събитията на началото на 2014 година. Домакините от Русия похарчиха 51 милиарда долара за спортното събитие, което не можеше да не мине без грандиозно откриване. Русия пресъздаде десетки велики моменти от историята си в шоуто, а краят бе даден от легендарната фигуристка Ирина Роднина и хокеистът Владислав Третяк, които заедно запалиха огъня, в церемония, в която участва и половинката на Григор Димитров - Мария Шарапова.


 
5. Нокаутът на Владимир Кличко срещу Кубрат Пулев
Макар и неприятен момент за българския спорт през годината, нокаутът на световния шампион Владимир Кличко срещу претендента Кубрат Пулев си остава сред най-зрелищните моменти през годината. Ударът на украинецът в третия рунд на мача сложи край на огромни очаквания и надежди на родните фенове, започнали още в момента, в който Кличко се съгласи да се бие с българина. Събитието в Хамбург на 15 ноември бе сред най-рейтинговите новини в България за годината и със сигурност е едно от топ събитията на годината.