Мария Шарапова сложи край на кариерата си преди няколко дни, но феновете на тениса вече могат да отгатнат какъв ще е следващият ѝ ход. Бившата №1 се появи в бизнес риалитито Shark Tank по американската телевизия ABC в ролята на гост съдия.

Shark Tank е предаване, чиято премиера бе през 2009 г. В шоуто участват предприемачи, които представят бизнес презентации пред петима инвеститори, наречени още „акули“. Те решават дали да инвестират в компаниите им.

В съответния епизод, излъчен миналия петък, Шарапова показа, че има нюх към бизнеса, като отклони много повече оферти, отколкото прие.

В същото време сключи сделка с друга от „акулите“ – Марк Кюбан, собственикът на баскетболния Далас Маверикс, и двамата инвестираха 900 хиляди долара за 30% от акциите на бъдещата компания Bala, занимаваща се с производство на тежести за фитнес.

В друг от случаите рускинята отказа да инвестира в компанията Fur, защото не ѝ бе предложен достатъчно голям дял в бизнеса: „Два процента и половина реално не е нищо“, каза Шарапова.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Swipe for ! #SharkTank

Публикация, споделена от sharktankabc (@sharktankabc) на

Също така петкратната шампионка от Големия шлем отказа партньорство със социален клуб по пинг-понг. „Не“, заяви твърдо Шарапова, но, разбира се, показа уменията си на масата за тенис.