Преди четвърт век той беше един от най-добрите вратари в света и игра финал на световното първенство в САЩ с екипа на Италия. Тогава в решителния мач за титлата срещу Бразилия целуна гредата, която му помогна да удържи нулевото равенство в редовното време и продълженията. След това при дузпите спаси изпълнението на Алдаир, но решителен пропуск на Роберто Баджо донесе четвъртата световна титла в историята на Бразилия.

Той е Джанлука Палиука. Бившият вратар е легенда на Сампдория, Интер и Болоня. С „моряците“ става шампион на Серия „А“ през 1991 г., три пъти печели Купата на Италия (1988, 1989 и 1994), един път Суперкупата на страната (1991) и един път КНК (1990). През 1998 г. с Интер триумфира в Купата на УЕФА. След края на кариерата си става телевизионен коментатор. От 2016 г. е треньор на вратарите в юношеската формация на Болоня. Освен второто място от САЩ`94 с Италия има и бронзов медал от световното първенство през 1990 г.

В момента Палиука е на 52 години, но доста се е променил от времената, когато беше един от най-добрите вратари в света. За сравнение може да видите галерията от снимки по-долу.