Известни спортисти ще участват в разпъването на огромния трибагреник за събора в Рожен. Това ще стане в четвъртък от 13 часа, като на поляните се очаква да пристигнат боксьорът Тервел Пулев, най-успялата българска биатлонистка Екатерина Дафовска, автомобилните състезатели Крум Дончев и Павел Лефтеров, националката по борба Елица Янкова и още много други.

Разпъването на трибагреника на поляните се превърна в традиция на събора. Той е изработен специално за събитието и е с площ от над 7000 кв. м.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

"С националния символ на суверенитета и независимостта на нашата държава ние от Сдружение „Рожен - Наследство в бъдещето“ искаме да поздравим всички българи, дошли на събора, да приповдигнем духа им, за да се гордеят, че с чест и достойнство носят България в душата си", заявиха пред smolyanpress организаторите. Те призоваха гостите да не стъпват и оскверняват символния трибагреник.

Съборът на народното творчество и животновъдство ще съчетае от 19 до 21 юли фолклорни изпълнения, музейни и етнографски експозиции, занаяти, аромата на чевермета и традиционни ястия. Също така и изложения на чистопородни животни и на месни и млечни храни от фермата, конни атракции, народни веселби и нестинарски танци.

Чалгата ще бъде абсолютно забранена на събора, добавят организаторите.