Чували ли сте някога един отбор да си вкара 8 автогола в един мач? Не? Това обаче се случи в Италия на мач от осмия ешалон. Срещата е за Копа Сицилия и е между отборите на Боргота Теренове и Багерия. Двата отбора са част от група, а третият тим е Партиникаудаче.

Багерия се нуждае от точка, за да се класира в следващата фаза. В 80-ата минута тимът губи с 3:4. Следва два бързи гола за Теренове и резултатът става 3:6. В следващите 10 минути играчите на Багерия обаче правят нещо невиждано - вкарват си 8 автогола до края на срещата, която в крайна сметка завършва при резултат 14:3 в полза на Теренове.

Благодарение на резултатния успех победителите се класират на първо място, изпреварвайки Партиникаудаче по-голова разлика.

По-късно част от играчите и треньорите разясняват защо са го направили.

"Капитанът на Багерия дойде при мен и ми каза, че предпочита ние да продължим напред вместо Партиникаудаче", обяснява играч на победителите.

"Мачът беше истински, докато Багерия не реши да направи този фарс", заяви пък треньорът на Теренове.

В коментарите след двубоя се включи и треньорът на Партиникаудаче, чиито тим пострада най-много от 8-те автогола. "Не мога да разбера какъв е мотивът за тези 8 автогола. Този мач трябва да бъде разследван", отсече той.

Регионалният шеф на футбола в Сицилия Сандро Моргана веднага обяви, че разследване ще има и той лично ще информира прокуратурата за случая.