Новата суперзвезда на бразилския футбол Неймар за пореден път се оказа в центъра на вниманието. Голмайсторът се снима в реклама на бельо и една от сцените във видеото скандализира представителите на сексуалните малцинства, съобщава испанската преса.
Неймар е обвиняван, че тази реклама ще провокира хомофобия заради последната сцена в клипчето, която „може да породи ненавист към хомосексуалистите".

По-рано тази година Краля на футбола Пеле критикува суперзвездата на Сантос, заявявайки, че той трябва да се концентрира повече във футбола и по-малко да мисли за реклама.

Новото попълнение на испанския гранд Барселона през последните две години заработваше по 15-16 млн. евро на сезон, като около 2/3 от тях идваха от участия в реклами. Бразилският национал ще бъде официално представен като ново попълнение на Барселона в понеделник (3 юни).
Той ще премине медицински прегледи и след това ще подпише петгодишен договор. След това ще бъде организирана специална пресконференция и фотосесия.

Това ще бъде първата му поява в Барселона, след като трансферът му беше обявен. Неймар ще пътува за Испания веднага след контролата между Бразилия и Англия в неделя.