Благороден жест направи вратарят на националния ни отбор по футбол Николай Михайлов. Той дари своя фланелка за участие във втория благотворителен търг в помощ на 4-годишната Александра Маркова, организиран от собственика на спортния сайт "Център спорт" Руслан Йорданов.

Фланелката е с №13. Тя вече е в Добрич и ще стане собственост на читателя, който предложи най-голяма сума по време на предстоящия аукцион по интернет.

Всички събрани средства ще бъдат дарени за лечението в Израел на Александра. Участниците в търга ще могат да наддават за предмети на водещите футболни клубове Литекс, ЦСКА и “Левски”. Кампанията е подкрепена от националния ни отбор по футбол.

Сред предметите има още екип с №9 на най-добрия футболист на шампиона Литекс за 2010 г. Светослав Тодоров. Лидерът в "А" група изпрати и топка с автографи на всичките си съотборници.

Своята фланелка на ЦСКА с №14 дари и Светослав Петров, който в момента е помощник треньор в отбора. Върху нея стоят подписите на всички играчи на "червените".

През февруари чрез подобен благотворителен търг бяха събрани 1287 лева, като всички средства бяха предоставени на родителите на Алекс. В продължение на една седмица феновете имаха възможността да наддават за лични предмети на девет звезди на българския спорт - Станка Златева, Екатерина Дафовска, Таня Богомилова, Невяна Митева, Симона Пейчева, Веселин Топалов, Григор Димитров, Матей Казийски и Детелин Далаклиев.