Актуална тема за черното тото в българския футбол намери приложение и в хитовия сериал "Под прикритие". Именно с нелегални залози свежи пари започна да изкарва мафиотският бос Иво Андонов. Негов авер е Силвио Байчев, като ролята се изпълнява от мениджъра Николай Ишков.

Бившият президент на Спартак (Варна) играе собственик на клуб, който трябва да падне в мач от Лига Европа с 0:3 у дома, въпреки че като гост завършва 2:2. Печалбата е 2 милиона лева, като е заложено на точен резултат и краен изход на мача. Схемата за взимане на пари също е уникална - от букмейкърските къщи ги прибират бездомници от Дома за социално слаби в "Красна поляна", а след като ги получат, ги поставят в кофи за боклук, откъдето хората на Иво Андонов ги взимат.

Проблемът обаче е, че ГДБОП научава за действието на мафиотите и се намесва, но без успех. Част от действието на филма се развива на едно от тренировъчните игрища на "Герена", където се готви тимът на Ботев (Вр). Участие в "Под прикритие" взима и спортният директор на врачани Валентин Станчев.