Нападателят на Ливърпул Марио Балотели се очаква да бъде разследван за съобщения в социалните медии, заради които беше обвинен в расизъм и антисемитизъм. Лошото момче на италианския футбол публикува снимка от компютърната игра "Супер Марио" в "Инстаграм", която върви с текст "Скача като черен и хваща монети като евреин".

Снимката на Супер Марио, какъвто е прякорът на Балотели, върви със заглавие "Не бъди расист". След това текстът казва: "Бъди като Марио. Той е италиански водопроводчик, създаден от японците, говори английски като мексиканец" преди да се стигне до спорните изречения.
 
Балотели бързо изтри съобщението, но то беше разпространено в интернет. Самият играч често е бил обект на расистки обиди. Затова той реагира в профила си в "Туитър": "Майка ми е еврейка, затова моля ви се замълчете". Той също така описа пускането на снимката "като нещастен момент".

Бившият функционер във ФА и настоящ изпълнителен директор на една от еврейските организации в Англия Саймън Джонсън заяви, че Балотели трябва да бъде разследван. "Отричаме всякакви форми на расизъм, където и да се появят. Призоваваме ФА да разследва това обидно съобщение в социалните мрежи и да вземе мерки и да изчисти расизма от футбола", заяви Джонсън.