Най-продаваната биография у нас – „Христо Стоичков. Историята“, написана в съавторство с Владимир Памуков, вече ще бъде достъпна за българските слушатели на аудиоплатформата Storytel.

Броени дни преди финала на Европейското първенство от 8 юли почитателите на Христо Стоичков и всички, които искат да научат повече за пътя към успеха на легендарния номер 8 и за златните моменти от историята на българския футбол, ще имат възможност да го направят, като слушат „Христо Стоичков. Историята“ в аудиоплатформата Storytel. Емоционална, безкомпромисна, директна, книгата разказва откровено за покоряването на най-високите върхове в кариерата на футболиста, говори открито за изпитанията и разочарованията, с които се е сблъсквал, споделя за приятелствата, които са устояли на времето и разстоянието, и за превръщането на номер 8 в символ на безкрайния успех, който никой друг български футболист не е постигал.

„Христо Стоичков. Историята“ е озвучена от актьора Виктор Танев, чийто глас е познат от дублажа на редица филми, както и от над 20 заглавия в Storytel. 14 часа, които превръщат четенето на книгата в още по-лично преживяване за слушателите на Storytel. А ето и най-голямата изненада, която СОФТПРЕС и аудиоплатформата са подготвили – прологът на биографията е прочетен от самия Христо Стоичков!

Броят на читателите, които се вълнуват и интересуват от историята на Христо Стоичков, не спира да расте. Миналата година „Историята“ стъпи и на международния книжен пазар с издания на английски, испански и полски. С исторически за българското книгоиздаване договор на „Софтпрес“ с най-голямото международно издателство Penguin Random House книгата стана достъпна в аудиоформат за испаноговорящите на платформата на Amazon Audible.

За книгата

„Христо Стоичков. Историята“ е откровената изповед на най-обичания български футболист, написана в съавторство с известния спортен журналист Владимир Памуков. С рекорден тираж от 70 хиляди копия книгата се наложи като абсолютен бестселър сред родните читатели и към днешна дата оглавява класацията с най-продаваните биографични книги в България. Откакто бе публикувана биографията, Камата бе на национално турне в 14 български града и гостува в мегаполиси като Лондон, Торонто и Чикаго, а през 2020 г. направи своя дебют зад граница с преводни издания за испаноговорящи и англоговорящи читатели по света.

За СОФТПРЕС

СОФТПРЕС е едно от най-големите издателства в България. Богатото портфолио на компанията включва над 1500 заглавия и напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога ни присъстват детски образователни и занимателни книги; художествена литература; биографии; самоучители; речници и помагала по чуждоезиково обучение; пътеводители; компютърни справочници; специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта; популярна психология; кулинария – книги, които читателите купуват за удоволствие и забавление и постепенно превръщат в семейна библиотека.

Storytel е абонаментна услуга за аудио и електронни книги и една от на-големите стрийминг компании в света с присъствие на повече от 20 пазара и седалище в Стокхолм, Швеция. На българския пазар услугата съществува от края на 2018 г., а към днешна дата потребителите на Storytel у нас имат достъп до каталог от над 2000 заглавия на български език и повече от 215 000 - на английски. Потребителите на Storytel тестват услугата безплатно за 14 дни, като в този период имат неограничен достъп до цялото съдържание в платформата. След първоначалния безплатен тестов период, абонаментът автоматично преминава към стандартен месечен абонамент за 12.99 лв./ месец.

От вечни класики и бестселъри, през завладяващи романи и трилъри, до вдъхновяващи биографии и книги за деца - потребителите на Storytel могат да слушат и четат неограничено, навсякъде и по всяко време. Като издател Storytel залага на оригинално съдържание на различните си пазари и в платформата могат да бъдат открити също аудио сериали както на български, така и на английски език.