Новата звезда на Борусия (Мьонхенгладбах) Люк де Йонг е вече "свободна птица". 21-годишният нападател, който наскоро беше привлечен от Твенте за 15 милиона евро, и приятелката му Максиме Десен не са заедно.

18-годишното момиче призна, че не тя е пожелала раздялата. Двамата са били заедно в продължение на 18 месеца. Запознанството им става по време на музикалния кастинг "Германия търси суперзвезда" през миналата година.

"Преди три седмици Люк скъса с мен без да ми назове ясна причина. Бях шокирана, защото мислех, че ще бъдем заедно в Гладбах. Вече бяхме планирали бъдещето си в Германия", обясни младото момиче.

"Да, вярно е, вече съм сам. Това са неща, които се случват в живота. Нашата раздяла няма нищо общо с трансфера ми в Борусия. Сега смятам да се фокусирам върху футбола", разясни пък самият играч.

Въпреки болката от раздялата Максиме Десен не иска да казва и лоша дума за бившото си гадже. "Не мога и въобще не искам да казвам нещо лошо по адрес на Люк. Връзката ни беше невероятна, винаги се е държал великолепно. Беше такъв приятел, какъвто всеки иска да има. Много добър и земен човек въпреки известността, която има. Просто съм натъжена в момента."