Нападателят Хари Кейн е приеман за новия герой на Тотнъм. Особено, след като в събота вкара двата гола за „шпорите“ при победата с 2:1 над вечния съперник Арсенал след обрат.
 
Феновете на тима от „Уайт Харт Лейн" считат 21-годишния нападател за свой човек – продукт на школата на клуба. Малко известен в България обаче е фактът, че младежкият национал на Англия е тръгнал от академията на.. Арсенал.
 
В британските медии се появиха снимки с давност от над 10 години, на които Кейн празнува шампионската титла на „топчиите“ от 2004 година. Тогава тимът на Арсен Венгер триумфира във Висшата лига без загуба и си спечели прозвището непобедимия Арсенал.
 
На една от снимките Хари Кейн е с фланелка на „артилеристите“, а косата му е боядисана в червено – точно както на тогавашната шведска звезда на тима Фреди Люнгберг. На другата настоящият нападател на Тотнъм позира със съотборниците си от детския тим на Арсенал.
 
„Тогава бях на 8 години и в продължение на една година играех в академията на Арсенал. Просто исках да играя футбол. В Тотнъм съм от 11-годишен. Винаги съм обичал „шпорите“. Тук съм вече 10 години и се надявам да остана още дълго време. Колкото за снимката от празненствата на титлата на Арсенал от 2004 година – нямаше друг начин. Искаше ми се да бъда с екип на Тотнъм, но не мисля, че щеше да мине много добре подобно мое появяване сред фенове на "артилеристите"“, обясни Кейн, мъчейки се да излезе от неудобната ситуация, в която го поставиха медиите на Острова. 
 
1_1.jpg

2.jpg