Хитър шофьор на мотокар е измъкнал повече от 175 000 паунда от банковата карта на футболната звезда Рияд Марез от Манчестър Сити. 20 000 от сумата 32-годишният Шариф Мохамед (на снимката долу) използвал, за да си спретне тузарско парти на остров Ибиса.

Марез, който взима по повече от 200 000 паунда на седмица, разбрал за кражбата повече от месец по-късно. През това време Мохамед се радвал на охолен живот. Поръчвал скъпо шампанско от барове на плажа на испанския остров и пазарувал дизайнерски дрехи от бутици, като платил общо 1400 паунда за дънки на „Армани“.

На английска територия пък залагал в известно казино, наел стая в скъп хотел и похапнал обилно в няколко вериги за бързо хранене.

Кражбата, която е в размер точно на 175 830 паунда, е станала през 2017 г., когато Марез все още играеше за Лестър. Футболистът разбрал за липсващата сума пет седмици по-късно.

Шариф Мохамед сега е изправен пред съда за кражбата. Неговият адвокат Даниел Хигинс е поискал условна присъда, тъй като клиентът му не извлякъл голяма печалба от незаконния си удар.

Очаква се присъдата да бъде обявена на 25 февруари и има голяма вероятност Мохамед да влезе в затвора. През 2009 г. той вече е осъден условно за измама в хотел и тогава е обявено, че при повторно нарушение на закона ще трябва да си изтърпи наказанието от 45 месеца затвор.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)