Перлата в селекцията на "Левски" Рафаел Бастос си навлече гнева на ръководството на клуба заради пиянски скандал, пише "Меридиан Мач". Изданието твърди, че бразилецът ще отнесе жестока глоба, след като се е появил на тренировка след злоупотреба с алкохол и видимо купонясвал до сутринта. Това се е случило миналия четвъртък в навечерието на последното дерби с ЦСКА (0:1).

Бастос дошъл на тренировката в нетрезво състояние. Той миришел на алкохол и залитал в съблекалнята и по време на заниманието. Бразилецът обяснил на съотборниците си, че се е почерпил след победата над "Ботев" (Пд) за Купата с 3:1. Въпреки издънката си Рафаел Бастос игра цял мач срещу ЦСКА, като се отчете с най-сериозния пропуск пред вратата на "червените".

БЛИЦ припомня, че това не е първият случай, в който играч на "сините" посяга към чашката. Историята помни много по-сериозни  моменти, в които дори се е стигало до ПТП, фалшиви книжки и затвор.

В края на февруари 2009 година защитникът Юсеф Рабех бе арестуван за шофиране с 1,2 промила алкохол в кръвта. Превърналият се в любимец на феновете от Сектор "Б" Гара Дембеле пък бе спипан с 1,6 промила зад волана. Освен това се оказа, че има и фалшива шофьорска книжка. Тоталният рекордьор по управление на автомобил в опиянено състояние е от декември 2010 година и се държи от бившия халф на "сините" и настоящ на Черноморец Лъчезар Балтанов - два промила.