bTV официално обяви раздялата с едно от красивите си лица - Флорина Иванова. Както БЛИЦ първи съобщи, една от най-прогресиращите млади журналистки в последните години напуска телевизията, след като получи покана от ЦСКА. Предложението да работи за "армейците" дошло лично от сина на Гриша Ганчев – Данаил.

Съобщението от bTV:

Считано от 1 юли 2022 г. репортерът и водещ на спортните емисии на bTV Новините Флорина Иванова се разделя с медията по взаимно съгласие и поема по нов професионален път извън телевизионния ефир.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

„Спортът винаги е бил важна част от програмното съдържание на каналите и платформите в bTV Media Group. Професионална школа за хора със страст към динамиката на спортната журналистика и отразяването на най-важните и интересни събития и новини от България и света. Благодаря на Флорина за отличната работа и нейната отдаденост“, каза Владислава Лазарова, изпълнителен продуцент "Спорт" в bTV Media Group.

„Пожелаваме ѝ късмет и успех в бъдещите начинания”, допълва Лазарова.

Флорина Иванова е завършила Американския университет в България с медийна специалност, като още тогава проявява интерес към спортната журналистика. Дипломира се с филм за една от звездите на художествената гимнастика Невяна Владинова.

Присъединява към bTV Media Group през юни 2018 като репортер и водещ на спортните новини. Година по-късно е избрана на четвърто място сред най-добрите млади репортери на планетата за 2019-а в ежегодната класация на Международната асоциация на спортните журналисти. AIPS определя филма ѝ "Мисия "Златно момиче“, част от bTV Репортерите, като една от 30-е най-добри документални продукции за 2019 г.